Bussresa Dalsland Maj -15
 
Som vanligt startade vi på Frölunda torg. Bussen fylldes av 46 förväntansfyllda personer och vi kom iväg kl 08.30. Efter ett stopp vid Angeredsmotet där vi hämtade upp Birgit åkte vi mot Bäckefors och till getostmejeriet DalsSpira i Rännelanda.
 
Vi blev mottagna av Carina som entusiastiskt berättade om verksamheten. Hon öppnade tillsammans med sin man det 2004 och söker nu större lokal för att kunna vidareutveckla. Vi fick också många smakprover både på färdiga ostar och yoghurt så vi blev mätta av det. Men kaffet och smörgåsen smakade ändå mycket gott efteråt.
Många av oss passade också på att handla av det stora sortimentet innan vi åkte vidare mot Dals Rostock.
Där besökte vi Brunnsparken där det på 1700-talet inrättades en av Sveriges tidigaste badanstalter och som hade hälsosamt, järnhaltigt, nyttigt vatten att dricka ur hälsobrunnen. Numera är där hembygdsmuseum, stor örtagård, textilmuseum och Kerstin Ljungqvists konstnärsateljé. Hon berättade om sitt arbete där, sedan fick vi gå runt och titta själva. När vi sedan satte oss i bussen åkte vi och tittade på stationshuset som efter rivningen 1941 är uppbyggt i samma stil, om än  i halv skala.
 
Hungern gjorde sig påmind, så vi åkte vidare till Sunnanå Hamnkrog, som låg vackert alldeles vid Vänern. Där åt vi en god buffé med sallad, kaffe och kaka
Hemfärden började nu och vi åkte längs E45 till Lilla Edet, där vi drack vårt eftermiddagskaffe i Andréns café. Det var 5 generationen som hade det nu. Vi satt trångt men hjärtligt i det gammaldags inredda kaféet. Några av oss köpte deras bakverk och eget tillverkade chokladpraliner
På hemvägen hade vi ett lotteri med vinster som vi inhandlat under dagen.
Några km innan vi kom hem kom dagens första regn, så vi hade haft verkligen tur med vädret. Vår busschaufför som kört lugnt och säkert släppte av oss strax efter kl 18.

 

Carina med en mjölkleverantör
                              
Örtagården i Dals Rostock
 

Stationshuset
                                    

Andréns café
 
 
Gammaldansföreningen Högsbo