Retroresa till Nossebro 24 maj 2016
 
Vi åkte på den gamla vägen som gick från Helsingborg till Stockholm på 1800-talet. Den kallades då sekundär länsväg.
Vägnumret 190 infördes 1985. Dagen var strålande, vid 10-tiden var vi framme i Sollebrunn där vi fick vårt förmiddagskaffe på Gästgiveriet med anor från 1700-talet. Det låg på den tiden strategiskt till för diligenserna med uppehåll för hästbyte, måltider och övernattning.
 
Den gamla Shellmacken från 1950-talet besöktes sedan. Sven Liljekvist, som hade startat den, mötte oss tidsenligt klädd och visade runt i sitt
museum. Han berättade mackens historia i humoristiska ordalag så vi fick många goda skratt. Han visade också sina välputsade veteranbilar.

 

 
Sven i berättartagen
                                                                        
 
Buffé lunch

Hungern påminde oss att det var dags för lunch, så vi åkte till Restaurant Liljedal i Nossebro där vi åt en mycket god och riklig buffé.
Mätta och belåtna var det dags att besöka, numera museum, den gamla elektriska affären som bommade igen 1969. Marianne Johansson, berättade och visade upp alla föremål. Allt var intakt med ett par hundra år gamla lampor, handblåsta glödlampor, tidiga strykjärn, grammofonskivor och mycket annat, till och med var förpackningar till många föremål kvar väl bevarade.
En retrolägenhet med tre rum och kök från 1950-talet tittade vi på efteråt också.
Under vidare färd såg vi många vackert blommande rapsfält.

 

 
f.d. Elaffären
                                                                        
 
Blommande rapsfält

Vi åkte nu vidare till Café Tuvatorp, där ägarinnan, Ellinor Krabbe, hade en fin utställning av tomtar och vättar. Vi drack där vårt eftermiddagskaffe med kanelbulle.
Tidigare under dagen hade Birgit, alias Bertil, försett oss med frågeformulär, nu gick hon igenom alla frågor och delade ut vinster till vinnarna.
Som vi brukar avslutades denna även resa med lotteri på bussen. Lite regn fick vi under hemfärden under denna annars soliga dag

 

 
Några av tomtarna i Tuvatorp
                                                                                
 
Lite regn under färden hem.

 

Gammaldansföreningen Högsbo