Resa i Västergötland igen 18 maj 2017
 
En strålande varm majdag åkte vi iväg. I Vårgårda stannade vi för kaffe och fralla innan vi fortsatte till "Broddarpar'n", Leiif Holgerssons atelje och lanthandel. Han bodde i Broddarp därav namnet Han tog emot oss sittande vid dörren spelande på ett av sina olika dragspel.
En vals spelades upp, Gisela bjöd upp Alva till en dans till allas förtjusning. Därefter gick vi in och beskådade den stora samlingen av allehanda saker från gamla tiders lanthandel.
Han berättade dessutom med humor om alla människor som han hade träffat under åren.

 

 
Broddarparn spelar för oss
                                                                   
 
Gisela dansar vals med Alva

Därefter visade han och berättade om en del av sina musikinstrument. Vi gick även runt i de olika rummen med allehanda saker han samlat under många år. Många skratt hördes för han var en duktig och rolig berättare.
Efter lottdragningen, där många hade tur att vinna, var det tid för oss att fortsätta vår färd. Vi åkte längs blommande maskrosfält och annan grönska.

 

 
Lite i lanthandeln
                                                                                                              
 
Maskrosfält

Snart kom vi till restaurang Bredablick, som låg på toppen av Mösseberg med en underbar utsikt.
En mycket välsmakande buffé stod framdukad. Eftersom det var en torsdag fanns det ärtsoppa och tunna pannkakor med sylt och vispgrädde. Det kunde vi inte motstå.
Kaffet efter maten intogs på altanen i det härliga solskenet
 
Nu återstod bara ett besök under dagen det var i LillPutt landet i Hudene. Lill-Marie Boström, ägarinnan till detta hade egenhändigt byggt upp 40-tal små hus efter foton och vykort. Hennes ambition är att bygga ett hus från varje landskap.
Vi såg bl a Borås gamla stadsteater, Herrljunga stationshus, Änglagård, Lill-Babs café. Det senaste bygget var Hällevikstrands kyrka. Dessutom fanns där lekstuga med full inredning och Barbiedockor. Vi gick runt och beundrade allt innan vi njöt av kaffe och alldeles nybakad ananaskaka med vispgrädde.

 

 
Hällevikstrands kyrka
                                                                                                                  
 
Alva underhåller oss.

Efter lottdragningen på bussen underhöll Alva oss med visor och skillingtryck. Alla var nöjda med dagen som bjudit oss på så underbart sommarväder.

Gammaldansföreningen Högsbo