Norra skärgården Maj -10
 
Den 20 maj gjorde vi vår sedvanliga bussresa som denna gång gick till öarna i Norra Skärgården. På Hönö mötte oss Hans Taremark som var en mycket duktig guide. Han lotsade oss till Fiskemuseet där vi drack kaffe med äkta Hönökaka. Under tiden vi drack kaffe berättade han öns historia om fiskenäringen, båtar som förlist, hur museet kommit till och mycket mera.
 
Fiskemuseet Vår Guide
 
Därefter åkte vi en kort bit till Hönö hembygdsgård, en gång byggd på 1850-talet som hembygdsföreningen övertog 1961. Den kallades för ”Töseras hem” för att två kvinnor hade bott där hela sitt liv.
Vi fick ett celebert besök på hembygdsgården i professor Carl von Linné, alias Håkan Olsson. Han kom tidsenligt klädd i sin rödfärgade kappa, vita strumpor, svarta skor och med peruk på huvudet. Hans språk härrörde sig från 1700-talet när han åkte Sverige runt och namngav många växter. Detta besök blev mycket uppskattat.
Lunchen, en laxrätt med kaffe och kaka på Tullhuset, smakade bra efter detta.
 
Linné Tullhuset
 
Nu började vår rundtur på Fotö, Öckerö och Hälsö under fortsatt berättande av Hans. Vädret som varit härligt tog nu slut. Vi fick lite regn under resten av dagen.
Efter en händelserik dag ställde vi färden hemåt med kaffe på Rosenhill på Hisingen.
Rosenhill var säkert nytt för många och vi fick en ingående presentation av dess verksamhet med bibliotek, café, gym och simhall för sjömän.
 
 
Gammaldansföreningen Högsbo